#kuhajscebulcima
Ono što većina nas traži u današnjem svijetu kuhanja jesu brzi recepti sa minimalno sastojaka, jer vrijeme je novac ?Zato smo odlučili podijeliti baš ovaj recept za bagel od samo 2 sastojka.
Upravo zato istražujemo web i za tebe pronalazimo baš takve jednostavne i zdrave recepte kojima ćeš osvojiti ukućane, prijatelje ili ono najvažnije samu/oga sebe.
U receptu smo koristili pirovo brašno. Izabrali smo upravo to brašno jer smo htjeli testirati kako će se ponijeti i ispali su sasvim OK. Vjerojatno se sa svakim brašnom odigra nešto drugačije u samoj teksturi, međutim mi se držimo pirovog brašna u većini recepata kada se brašno koristi.
PIROVO BRAŠNO IDEALNO ZA ALERGIČARE
Pir je jedna od najstarijih žitarica na svijetu, a potječe iz Azije. Sadrži mnogo proteina i masti, vitamina i minerala stoga je jedno od najhranjivijih brašna.
Odlična je zamjena za pšenično brašno kod ljudi koji su intolerantni na gluten, ali i kod oboljelih od celijakije jer sadrži slabiji oblik glutena. Ujedno sadrži i ljekovita nutritivna svojstva koja će pomoći organizmu kod problema s probavom.

Volimo pratiti i isprobavati nove trendove u kuhanju, naročito kada naletimo na ovako jednostavne, brze i zdrave recepte. Onaj tko uspije dobro balansirati vremenom u danu, imat će kvalitetne obroke doma i na poslu bez previše stajanja za štednjakom. ?
Bageli od samo dva sastojka idealni su za doručak ili kao peciva za sendvič. Na LINKU na našem instagram profilu pogledaj kratku pripremu bagela.
RECEPT ZA BAGEL OD SAMO 2 SASTOJKA
SASTOJCI ZA 3 BAGELA
- 170 g pirovog brašna
- 245 g jogurta ( čvrsti , SKYR ili grčki )
- malo maslinovog ulja za premaz
- sjemenke po izboru
Pomiješajte 140g brašna i jogurt sa špatulom. Ostatak brašna ostavite za formiranje kuglica od tijesta. Smjesa će biti relativno ljepljiva i to je OK. Razdijelite smjesu na 3 dijela, pobrašnite ruke i oformite kuglice među rukama. Zatim pobrašnite površinu i kuglice pretvorite u male “zmijice” 🙂 spojite ih u bagele, premažite maslinovim uljem i pospite sjemenkama po izboru. Svakako ukoliko primijetite da je potrebno dodajte još brašna u smjesu, samo oprezno, smjesa mora biti ljepljiva, ali se moraju moći formirati oblici.
Pecite u pećnici cca 25min na 175c. Ovisi o pećnici, ali 25-30min min bi vam trebalo biti skroz dovoljno da se ispeku. Možete isprobati i sa višom temperaturom kraće pečenje, međutim mi smo se držali niže temperature i malo duže pečenje. Prerežite ih, napunite nadjevom po želji i uživajte u toplim ili hladnim sendvičima.
U slast i podijelite recept za BAGEL OD SAMO 2 SASTOJKA sa onima koji dijele istu misao kada je kuhanje posrijedi – BRZO I FINO 🙂
Tekst piše: Maja Čebulc, voditelj marketinga
Foto izvor: osobne fotografije