Pon – Pet:     07:00 – 20:30

Sub:              07:00 – 15:00

Ned:                   Zatvoreno

Ljekarna Čebulc

O nama

Ljekarne Čebulc, jedne su od najstarijih privatnih ljekarni u Hrvatskoj. U ustanovi Čebulc zaposlen je 21 djelatnik, među kojima je 8 magistara farmacije i 9 farmaceutskih tehničara. 

Povijest Ljekarne Čebulc

Nastavljajući bogatu tradiciju dubrovačkog ljekarništva, 3. ožujka 1993. godine počela je s radom ljekarna Čebulc, prva privatna ljekarna u Dubrovniku. San svakog farmaceuta je imati vlastitu ljekarnu. Ne samo u smislu posjedovanja, nego i kao mjesto gdje će pokušati realizirati svoje ideje i primijeniti iskustvo stečeno dotadašnjim radom.

Maja Čebulc poduzetnica godine

U povodu Svjetskog dana poduzetnica Hrvatska udruga poslovnih žena Krug u suorganizaciji s HGK dodijelila je godišnje nagrade uspješnim poslovnim ženama. Vlasnica prve privatne ljekarne u Dubrovniku Ljekarne Čebulc – Marija Maja Čebulc dobitnica je nagrade za poduzetnicu godine.

Nagrada Grada Dubrovnika ljekarni Čebulc potvrda je za dugogodišnju ustrajnost i posvećenost jednog uspješnog i složnog tima. Pored tako vrijednog priznanja, četvrt stoljeća postojanja prve privatne ljekarne u Dubrovniku uspjeh je koji govori sam za sebe. Ponajbolje se početaka i razvoja sjeća magistra farmacije Maja Čebulc koja je osobito ponosna na sva dosadašnja postignuća. S obzirom da se cijela obitelj angažirala, ljekarna Čebulc postala je pravi obiteljski posao koji gleda u svjetlu budućnost.

Što je bilo presudno u odluci da prije 25 godina otvorite prvu privatnu ljekarnu u Dubrovniku?

Ideja za otvaranje privatne ljekarne rodila se u ljeto 1992. To je bilo dosta nesigurno vrijeme za pokretanje bilo kakvog posla, pogotovo privatnog. Rat je ostavio svoj trag, ali za mene je stvaranje naše nove hrvatske države budilo optimizam, rađale su se nove ideje. Trebalo je napraviti nešto pozitivno u ovome gradu, a to je najlakše u poslu koji se voli i za koji ste se školovali. Velika potpora obitelji bila je presudna za prvi korak.

Na koji način ljekarna Čebulc nastoji baštiniti sedmostoljetnu tradiciju ljekarništva u Dubrovniku?

Od 1981. sam radila u ljekarni Dubrovnik, gdje sam zahvaljujući svom mentoru i starijem kolegicama stekla dobru podlogu za budućnost. Ta vrijedna i velika tradicija ljekarništva u gradu obaveza je i nas današnjih ljekarnika da nastavimo i da održimo nivo rada naših predaka. Primjerice, proizvodimo stotinjak vlastitih preparata: razne kreme, emulzije, otopine i kapsulirane pripravke. To je ta tradicija ljekarništva koju nastavljamo. Naravno, želja mi je da u ovom modernom vremenu stvorimo nešto novo i bolje, a ne da uništimo ono što nam je ostavljeno u nasljedstvo.

Preduvjet uspjeha

Dobra organizacija I dobro isplanirane financije preduvjet su uspjeha. Uz veliku potporu obitelji, prvenstveno supruga Marija, krenuli smo. Bila je to prva privatna ljekarna u Dubrovniku i jedna među deset prvih ljekarni u republici Hrvatskoj.

Tri godine nakon osnivanja svoje tvrtke otvarajući drugu ljekarnu , osnovana je ustanova Čebulc, a potom 2003. na desetu obljetnicu postojanja, ljekarna 1. seli u vlastiti prostor u poslovnu zgradu Čebulc. U siječnju 2018. Počela je s radom I treća ljekarna na Babinom kuku u Lapadu.

Ljekarna Čebulc danas

Danas se zdravstvena ustanova Čebulc razvija kao obiteljska firma u kojoj kći Mirta i sin Mavro doprinose njenom jačanju. Predan rad, unaprjeđenje poslovanja i edukacija djelatnika preduvjet su za uspjeh.

Bez obzira na svu tehnologiju i internet prodaju , ljekarna će ostati javno dostupna zdravstvena jedinica za sigurnu opskrbu lijekovima pacijenata, za prevenciju i edukaciju pacijenata ne samo o lijekovima (nuspojavama, kontraindikacijama ) već i o njihovim pravima i obvezama u zdravstvenom sustavu.

Želja nam je da u ovom modernom vremenu stvorimo nešto novo i bolje, a ne da uništimo ono što nam
je ostavljeno u nasljeđe.

Ljekarnu Čebulc također čine i dva odjela od iznimne važnosti

Odjel računovoDstva

Odjel računovodstva čini tim od dvije izuzetno odgovorne osobe koje predano obavljaju svoju funkciju. One su Cvija Kristić i Mirta Gudić (Čebulc). Dobro je poznato da je računovodstvo odjel bez kojega niti jedno poslovanje ne može zaživiti, stoga nam je bitno istaknuti njihovu ulogu u funkcioniranju našeg sustava

Odjel marketinga

U današnjem svijetu teško je zamisliti da iti jedan poslovni sustav funkcionira bez odjela marketinga. Tu dužnost obnaša Maja Čebulc, voditeljica marketinga ljekarne. Iza profila naših društvenih mreža stoji njezin lik koji svakodnevno osmišljava kreativan i informativan sadržaj kako bi vi uvijek bili u toku sa najnovijim informacijama vezano za našu ustanovu i djelatnost. 

Naši djelatnici

Prijavite se na naš Newsletter

Savjeti ljekarnika i nutricionista u vašem inboxu!
Prvi primite obavijesti o svim akcijama, popustima i događanjima u našim ljekarnama!

Zahvaljujemo na vašoj prijavi!